Rehák-Štefečeková triumfovala v trape na Svetovom pohári

23.10.2014 Celý región

Gabala 23. októbra (TASR) - Slovenská reprezentantka Zuzana Rehák-Štefečeková triumfovala v trape žien na finálovom podujatí Svetového pohára v športovej streľbe v azerbajdžanskej Gabale. Vo finále zdolala Američanku Jo Janessa Beamanová až v rozstrele, keď sa ich súboj skončil nerozhodne 14:14.

Rehák-Štefečeková sa v kvalifikácii spolu s Američankou Janessou Beamanovou a Číňankou Ču Ting-ju prezentovala výkonom 73 bodov, čo bolo najviac z kompletného štartového poľa. V semifinále potom skončila spolu s ďalšími dvoma súperkami na delenom druhom mieste a postup do boja o zlato si vybojovala v dodatočnom rozstrele. Slovenská reprezentantka sa tak tešila z druhého celkového triumfu v SP, ten prvý si pripísala v roku 2004, a opäť rozšírila svoju zbierku úspechov. V nej má okrem iného aj dve strieborné medaily z OH (2008 v Pekingu a 2012 v Londýne) či titul svetovej šampiónky z MS 2010 v Mníchove.

Úradujúci majster sveta Erik Varga je po prvej časti kvalifikácie trapistov siedmy. Do vyraďovacej časti postupuje šesť najlepších.

Rus Nazar Luginec triumfoval v disciplíne vzduchová puška 60. Druhé miesto obsadil Talian Niccolo Campriani, tretí skončil Číňan Ču Čchi-nan.

Medzi ženami sa z prvenstva v disciplíne vzduchová puška 40 tešila I S'-ling z Číny. Striebro si vybojovala Srbka Andrea Arsovičová, bronz získala Číňanka Wu Liou-si. V športovej pištoli 30+30 triumfovala Nemka Monika Karschová.
 

Vyberte región